feb 172019

Flevo’s Mannenkoor houdt zaterdag 7 september in De Meerpaal in Dronten een benefietconcert voor het Hospice Dronten.
Het in Duitsland fameuze Polizeichor Hameln levert een bijdrage aan het concert.

Vierdaags bezoek

polizeiHet Flevo’s Mannenkoor was in 2017 voor een vierdaags bezoek in het Duitse Hameln. In de voorbereidingen is destijds contact gezocht met het Polizeikoor Hameln, een koor dat bestaat uit ongeveer zeventig mannen en vrouwen. De koren gaven samen een concert in de grote Munster Kirche gegeven. ‘Het was een zeer succesvol benefietconcert, waarvan de opbrengst naar speciaal jeugdwerk ging,’ aldus koorlid Daan van Winsen. ‘Het wederzijdse gevoel bij het optreden was heel positief, daarom hebben we het koor meteen maar uitgenodigd voor een tegenbezoek.’ Dat bezoek gaat in september dus plaatsvinden.

Geliefd en onomstreden

De volledige opbrengst van het concert gaat naar het Hospice Dronten. ‘Als er één organisatie of doel binnen onze gemeente is die geliefd en onomstreden is, is dat wel het Hospice. Waar zoveel vrijwilligers zorgen, dat mensen, door omstandigheden vaak genoodzaakt, vreedzaam en liefdevol omringd, de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Een beter doel is niet denkbaar,’ aldus Van Winsen, die samen met koorleden Eelke Spriensma en Leo van Es de organisatie van het concert op zich heeft genomen.

Artistieiriske invulling

Beide koren werken op dit moment aan de artistieke invulling van het concert. Deels met eigen liederen, maar deels ook liederen die ze gezamenlijk zingen. Onder meer ‘Klinge, Lied, Lange nach’ en uit ‘The Lion King’ het bekende ‘Can you feel the love tonight’ van Elton John.

Aan het concert werkt ook mee Iris Verhoek uit Zeewolde. Zij won in 2017 als 16-jarig meisje ‘The Voice Kids’.

Belangeloos

De kosten van het concert wil Flevo’s Mannenkoor volledig dekken via sponsoring. Zo stelt bijvoorbeeld De Meerpaal de grote theaterzaal met 615 zitplaatsen gratis ter beschikking en werkt een aantal mensen belangeloos mee.

Kaarten bestellen

De entreeprijs voor het concert is vastgesteld op 20 euro (inclusief een pauzeconsumptie). ‘Het begin is er, maar wij doen zeker nog een beroep op het lokale bedrijfsleven voor sponsoring of het ter beschikking stellen van producten of diensten,’ aldus Van Winsen. Kaarten bestellen kan aan de kassa van De Meerpaal